Archív

Návštěva Mysliveckého spolku Řevnice

S velkým potěšením jsme 18. června přijali pozvání od spolku řevnických myslivců. “Pánové a dámy v zeleném” si pro nás přichystali dopoledne plné povídání o přírodě, zajímavých ukázek a znalostní soutěž v družstvech. 
 
Ale pěkně po pořádku! Když jsme přicházeli k myslivecké klubovně, přivítali nás naši hostitelé troubením a zpěvem: “Vítáme vás…”. Po malé svačince jsme se šli vzdělávat. Dozvěděli jsme se, jaký je rozdíl mezi posedem a kazatelnou, rohem a parohem, prohlédli si lovecké trofeje, poslechli jsme si, jak se vábí zvěř, zhlédli ukázku výcviku loveckých psů a mnoho dalšího.
 
Čerstvě poučeni jsme se pustili do soutěže družstev. Stanoviště byla různorodá: lesní rostliny a živočichové, lovecké zbraně, lovečtí psi atd. Když dorazila do cíle i poslední skupina, myslivci sečetli body a vyhodnotili práci družstev. Všechny děti obdržely pěkné ceny a do třídní knihovničky nám přibyly hodnotné knihy.
 
Myslivci nezapomněli ani na chutné občerstvení v podobě opečených špekáčků a rozloučili se s námi opět troubením a zpěvem. Děti byly z příjemně prožitého dopoledne nadšené. Cestou si plné dojmů vyprávěly, jak se jim dopoledne u myslivců líbilo a za pohvizdování na vystřelené patrony jsme se vraceli zpět ke škole. Fotky zde
 
Pavlína Fialová, třídní učitelka II. A