Archív

Lovci a zvířátka vyrazili na záchranu tonoucího

Asi si říkáte, co je to za podivný nadpis. Hned vás uvedu do obrazu. Třída 1.P a třída 3.C si řekly, že by letošní rok bylo super spolu zažívat různá dobrodružství. Třeťáci se budou starat o maličké přípraváčky, učit je různé věci, které budou potřebovat jako školáci a přípraváčci  zase naučí třeťáky různé zajímavé hry.

   No a v pátek 10.9. se nám naskytla skvělá příležitost ke společné akci. V půl desáté měli totiž regionální hasiči naplánované cvičení, které představovalo záchranu tonoucích v řece Berounce. Neváhali jsme a vyrazili k mostu, kde zásah začínal. Postupně přijížděli hasiči z Letů, Dobřichovic a Řevnic. Profesionální i dobrovolní hasiči přiváželi čluny, spouštěli je na vodu a hledali tonoucí se lidi. My jsme viděli na vlastní oči, jak zachránili figuranta z pod mostu. Pak se pustili dále po Berounce hledat ještě další údajné tonoucí.

   My jsme už ale pokračovali na druhou část naší výpravy, do lesa, kde nás čekala hra na lovce a zvířátka. Třeťáci si vylosovali kartičku s obrázkem zvířátka, schovali se do lesa a děti z přípravky měly za úkol je najít. Zvířátka se z lesa ozývala svými charakteristickými zvuky. Některá zvířátka byla objevena rychle, některá později. Našla se některá, která se schovala tak důkladně, že je lovci vůbec nenašli.

   Po pěkné hře již nastal čas na zpáteční cestu do školy a na oběd. Dětem se dopoledne velmi líbilo a těší se na další pokračování, které je naplánované za 14 dní. Tak doufejme, že nám bude přát i počasí. V pátek nám přálo vrchovatě.

FOTKY

 

                                                                                                                          zapsal Pavel Stolín