Archív

Druhá historická rekonstrukce posledních okamžiků života sv. Václava

Vážená laická i odborná veřejnosti,

dovolujeme si před Vás předložit již druhou, více vědečtější a propracovanější, odbornou rekonstrukci posledních okamžiků života našeho světce, sv. Václava.

Nejnovějšími vědeckými metodami jsme se s odborníky na dějepravu a historii – s žáky 3.C dopátrali nečekaných a doslova senzačních objevů, které ve vědeckých kruzích, zejména v těch nejvyšších, ale i v těch o menším průměru, vpravdě změní celospolečenský a ustálený pohled na legendární postavu tohoto českého patrona.

Zde jsou naše objevy. Tak za prvé musíme konstatovat, že Václav nosil korunu. Dokládá nám to hned několik fotografických snímků, které jsou nesporným důkazem tohoto faktu. Tyto snímky dále nezvratně dokládají, že sv. Václav byl ve společnosti oblíben. Všimněte si, že i v okamžiku, kdy byl  Václav propichován, se někteří občané blaženě usmívají. Ovšem, jsou také velice zděšeni, což svědčí rovněž o nesmírné oblibě svého vládce. Dále můžeme doložit existenci řemesel a povolání jako jsou kuchařka, kořenářka, košíkářka, víla, zbrojnoš, princezna a další blíže nedefinovatelná povolání.

Vysoce odbornou metodou zpětného počítání v kalendáři se nám podařilo zjistit, že sv. Václav byl zavražděn dne 28.9. roku 929 nebo 935 (podle toho zda se řídíte Juliánským či  Gregoriánským kalendářem).

Jelikož jsou naše badatelské objevy nesporné a jsme vysoce zodpovědní, budeme v naší bohulibé činnosti pokračovat i příští výročí našeho patrona.

 Sv. Václave, vévodo naší země, nedej zahynouti nám, ni budoucím.

Fotky