Archív

Čtení s tatínky

Před časem jsme v naší třídě přivítali maminky, které nám četly z knih svého dětství. Maminek se tehdy sešlo 13 a ještě několik sourozenců. Byla nás plná třída. Tentokrát jsme požádali tatínky, aby si pro nás připravili své oblíbené knihy. Netušili jsme, kolik z nich si udělá čas a přijde mezi nás. Velmi nás potěšilo, že se tatínků sešlo deset!

 Opět jsme začali jen za světla svíček jako u indiánského ohně. Paní učitelka na šamanský buben určila rytmus a my jsme jej opakovali na drumbeny. Tatínkové souhlasili, že si budou předávat slovo naším Žabákem Ferdou. Skoro všichni byli připraveni číst a stihli jsme toho opravdu dost.

 Začal pan Starý pohádkami Miloše Macourka. Slyšeli jsme o tlustých a hubených písmenkách i o špagetách, které šly do restaurace. Hodně jsme se smáli, a tak jsme další den pokračovali s paní učitelkou.

 Potom následovaly dva příběhy o Neználkovi, ty nám ze svých knih přečetli p. Klepetko a Svoboda. Velmi nás pobavilo, když pan Šebesta vyprávěl, že film Mach a Šebestová byl poprvé promítán v roce, kdy on sám chodil do 3.B  a jak si díky svému jménu užíval pozornost spolužáků. Následoval příběh Jak měl Kropáček angínu.

 Prohlédli jsme si i další knihy, některé už jsme znali od maminek. Na všechny příběhy se nedostalo, ale podnítilo to naši zvědavost a chceme si některé přečíst sami. Závěr patřil dobrodružné knize Čarodějův učeň. Byla tak napínavá, že jsme odmítli jít domů a pan Kostlán musel číst, dokud jsme se nedozvěděli, jak příběh s divočáky dopadne. Snědli jsme všechny dobroty. Některé jsme připravili s kamarády ve škole, s jinými nám pomohly maminky.

 Byl to krásný večer se spoustou legrace i napětí. Milí rodiče, moc Vám děkujeme za ten krásný společný čas. Fotogalerii naleznete zde

3.B a Ludmila Chroustová