Archív

Ochutnávka exotického ovoce

Sára Galbavá 5. A

V pátek 20. května dostala naše třída 5. A od společnosti BOVYS zásilku exotického ovoce. Byla to velká bedna, ve které bylo granátové jablko, mochyně, kokosový ořech, jablko red chief, cherry žluté, rukola, polníček, meloun galia, kumquat a avokádo. To ale nebylo ještě dozrálé, tak jsme se rozhodli, že ho sníme, až dozraje. Všechny nás zaujal plod kumquat, který vypadá jako malinký pomeranč, ale vůbec nám nechutnala rukola. Granny smith je jablko vyšlechtěné v Austrálii paní Smithovou, které se později říkalo „Granny Smith“. A tak toto jméno převzalo i její chutné jablko. Paní učitelka nám vždy plody rozkrojila, aby se při ochutnávání dostalo na všechny. Do pracovních listů jsme si pak napsali celé jméno ovoce, zemi původu a způsob konzumace. Všechny nás to moc bavilo a doufáme, že zase někdy bude taková zábavná a mlsná akce.

 

Alžběta Nebřenská 5. A

V pátek 20. května nám do školy přivezl BOVYS exotické ovoce. O výtvarné výchově jsme začali ochutnávat. Paní učitelka nám rozdala pracovní listy, kde jsme měli doplňovat ovoce, které ochutnáváme a jak nám chutná. Například granátové jablko, kumquat, kokosový ořech, cherry žluté, red chief, avokádo a meloun galia. Mně asi nejvíce chutnal meloun galia a kumquat. Skoro všem nechutnala rukola. Také jsme se dozvěděli, jak ovoce konzumovat. Nějaké ovoce jsme si schovali pro kreslení zátiší, ale to jsme bohužel nestihli, proto jsme zbytek snědli. Určitě bych si to ráda zopakovala.

Terka Šnajdrová 5. A

V pátek 20. května jsme místo výtvarné výchovy ochutnávali různé exotické ovoce a dva saláty. Ovoce bylo dobré, ochutnali jsme avokádo, kokosový ořech, meloun galia, mochyni, granny smith, red chief, granátové jablko, cherry žluté a kumquat, což je vzdálený bratříček citrusů. Ze salátů mně upřímně chutnal jen polníček, rukola nebyla dobrá. Pár z vás nemusí znát granny smith a red chief, což jsou vyšlechtěná jablka. Asi jste si všimli, že tu jsou i rajčata. Jak to? Botanicky jsou tato rajčátka ovoce. Nejtěžší bylo rozloupnout kokos. Ani jsem nevěřila, že je voda z kokosu tak dobrá. Byl to totiž hnědý kokos a já jako malá jsem ochutnala vodu z kokosu zeleného a ta je hnusná. Za tuto ochutnávku vděčíme BOVYSU. Bylo to super!

 

Amy Fells 5. A

V pátek 20. května šla služba pro zvláštní bednu. Paní učitelka nám řekla, že to je exotické ovoce od BOVYSU a že ho budeme ochutnávat. Nejdříve jsme si o exotickém ovoci něco přečetli, třeba jaký má původ, jak se jmenuje a také jak se jí. Pak jsme začali ochutnávat granátové jablko, mochyni, kokosový ořech, avokádo, granny smith, red chief, cherry žluté, rukolu, polníček, meloun galia a kumquat. Do listu jsme si zapsali, co nám chutnalo, co ne a co bychom chtěli mít v příští bedně od BOVYSU. Při ochutnávání jsme byli trochu nervózní, chodili za paní učitelkou a chtěli rozdávat to, co nám moc nechutnalo. Některé bylo sladké, některé kyselé a některé, jako třeba rukola, bylo hořké. Také jsme si měli některé ovoce schovat na kreslení zátiší, ale to už jsme nestihli. Tak zůstalo nějaké ovoce a všichni se hrnuli na paní učitelku, která nám to rozdala. Tak jsme to snědli. Paní učitelka nám řekla, že si zátiší nakreslíme v pondělí. Těšíme se, co bude v další bedně.

FOTKY