Archív

Život vody – 8.B

                   Poznávání vody ve Velké Chuchli

 

Dne 30.3. třída 8.B vyrazila do Velké Chuchle více poznat vodu.

Hned na začátku programu nás uvítal lektor Jakub a lektorka Terka.

Již na první pohled na mě udělali velice dobrý dojem. Zavedli nás k potůčku Vrutice, kde jsme se všichni postupně představili. Dále jsme pokročili více do přírody k lesu, kde nás čekalo pár her.

Nejdříve jsme si zahráli na koloběh vody, což bylo celkem komické.

Pak jsme se rozdělili do dvojic a jednomu z dvojice byla na záda připnuta kartička s obrázkem zvířete. Osoba s kartičkou musela hádat, jaké zvíře je na kartičce vyobrazeno a jeho kamarád musel odpovídat pouze ano, ne.

Mezitím Jakub rozprostřel na zem plátno, na kterém byla namalována hladina, břeh a dno. Každý pak umístil kartičku se zvířetem tam, kam dotyčné zvíře patří.

Poté jsme dorazili na mýtinu, kterou protékala Vrutice. Zde jsme byli poučeni o stojaté řece a meandrující řece. Udělali jsme dvě skupiny a vyzkoušeli si , zda se voda dostane rychleji ze stojaté řeky nebo meandrující. Pak jsme se vrhli na závěrečnou hru v týmech. Každý tým dostal pracovní list, talíř, sítko, lupu a pinzetu. Na pracovních listech jsme měli všelijaké úkoly. Mez nimi byly například: Najít ve Vrutici různé živočichy, popsat dno Vrutice, na mýtině najít rostlinu a další. Na závěr  jsme měřili rychlost a teplotu potůčku.

Po ukončení programu nás Jakub s Terezou doprovodili k vlakovému nádraží a rozloučili se s námi.

Za celou třídu si dovoluji napsat, že to bylo moc fajn, bylo to hravé a poučné. Chci také moc poděkovat naší paní učitelce třídní Věře Horské, že byla tak ochotná nás tam vzít, vydržet to s námi a dát si práci s takovým příjemným výletem. Fotogalerie zde

Barbora Vaňásková 8.B