Archív

VÝLET DĚTÍ 2.C A 3.A

V úterý, 24. září  2019 jsme odjeli v půl osmé ráno autobusem  Pragotour do  Centra řemesel a bylinné zahrady BOTANICUS  v Ostré nad Labem.

     Děti 2.C a 3.A  doprovázely třídní učitelky a jejich asistentky.

     Na místo jsme dojeli v 9,30 hodin. Na trávníku před areálem děti posvačily a zároveň dostaly   od průvodkyně každý 10 grošů, kterými pak platily v Centru řemesel.

V 10 hodin jsme prošli celý areál s průvodkyní, která dětem vysvětlila, kde které řemeslo má stánek, aby se pak samy rozhodly, která řemesla si chtějí za přidělené groše vyzkoušet. Dvě hodiny určené na návštěvu jednotlivých stánků byly pro 42 dětí dostačující. Ve 12 hodin ještě návštěva zahrady se záhony bylinek, zeleniny a ovocných stromů, oběd z vlastních zásob a odpočinek na lavičkách u bludiště.

 Zpět k autobusu jsme šli kolem ohrady hospodářských zvířat. Ve 13,30 hod. nástup do autobusu a jízda k řevnické škole. Zdržení na dálnici a stažené závory posunuly náš příjezd na 15. hodinu. Děti plné dojmů, zakoupených nebo ručně vyrobených dárků čekali rodiče. Koho ne, šel rovnou do školní družiny, kde se podělil o zážitky z krásného výletu s ostatními dětmi.

H.Navrátilová